maandag 3 september 2012

Een wit huisje met blauwe luiken


Toen we tien jaar geleden alweer,  op huizenjacht gingen in Frankrijk, droomden we van een wit huisje met blauwe luiken. In dit deel van Frankrijk zijn de luiken echter meestal poep-bruin of heel lichtblauw. De meeste huizen met blauwe luiken zijn van buitenlanders..... We eindigden dus met de aankoop van een huisje met poep-bruine luiken met het idee dat er tenslotte verf bestaat. Dat is ook zo, maar het duurde toch nog heel lang voor de luiken dan eindelijk de gewenste blauwe kleur kregen. Dat komt omdat de ramen in verband met de slechte staat eerst aan de beurt waren en Jan moeite had om goede verf te kopen. Het eerste merk begon na een jaar te 'poederen', het tweede merk was al droog voordat je de kwast had uitgestreken..... Je begrijpt dat zijn humeur er niet beter van werd. Eindelijk vond hij dan de ideale verf een houtbeits van Dulux Valentine en de kleur 'bleu électrique'. Alleen is het kopen daarvan wat problematisch want iedere winkel heeft steeds maar 1 blikje en de voorraad wordt vrijwel niet bijgevuld. Soms hebben we wel eens de indruk dat Franse winkeliers denken dat de klant dan wel iets anders koopt, maar wij zijn eigenwijs. Product niet op voorraad? Dan kopen we gewoon niets! Zo zijn we ook al maanden op zoek naar betonverf voor buiten in de kleur 'rouge basque'. Voor binnen is het er wel, maar ja onze schoorsteen staat nu eenmaal buiten. En nee we willen geen wit, blauw, groen of beige maar rood! Ach ja, komt goed, ooit..... zucht. C'est la France!

4 opmerkingen:

  1. Nou, het ziet er prachtig uit, Annemarie, en de aanhouder wint! Ik zou ook beslist niets anders nemen. Je hebt iets in je hoofd en dat moet het dan ook worden. Hebben ze in de grotere plaatsen ook zo weinig voorraad? Of liggen die te ver weg? Groetjes, Joke (Dingelhoff-Spruyt)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Joke,

    Het lastige is dat ze het merk niet overal verkopen. Zelfs bij een keten als de Bricomarché verkopen ze het niet in elk filiaal omdat de franchisehouders zelf bepalen welke merken ze voeren. Om dus een rot-eind voor Jan met de korte achternaam te rijden en dan tot de ontdekking te komen dat het hele product niet in het assortiment zit is ook zo wat. Om het af te maken zijn we al 'helemaal' naar St. Junien gereden (30 km).........:-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Annemarie,

    Ook wij waren jaren geleden op zoek naar een mooie kleur blauw. Want ook onze luiken waren in een 'mooie' houtbeitskleur geschilderd. Wel met Sikkens-beits, dat wel !! We vonden een prachtige kleur blauw. Naam weet ik niet meer.
    Na een paar jaar wilden we de luiken hier en daar wat bijwerken. Nee, mijnheer, die kleur is niet meer leverbaar. We zijn overgestapt op de altijd mengbare kleuren van Mr. Bricolage.
    Dat had beter gekund. Want er bleek in La Reole een zaak te zitten die Sikkens- !!, ja Sikkens- verf mengde in veel gewenste kleuren. Er blijken veel meer van die zaken te bestaan die goede Nederlandse of Engelse verf verkopen of mengen.
    We wensen jullie verder veel woongenot in Frankrijk. En dat zal best lukken, denken wij als ervaringsdeskundigen.
    Gerrit en Jet

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gerrit & Jet,

    Zeer herkenbaar dus! We gaan ervan uit dat deze verf op zich nog wel een tijdje zal bestaan. Als we ergens komen waar ze 'toevallig' nog een blikje hebben kopen we er gewoon eentje voor het 'bijwerken'. Maar de rotzooi die ze hier als verf durven te verkopen! Jan zegt wel eens: "Dat doen ze expres zodat het er altijd uit blijft zien als prutswerk als je het zelf doet en je sneller een professional inhuurt".

    Sikkens is inderdaad ook een goed merk. Maar met Dulux-Valentine (= ICI) en Astral (AKZO NOBEL) hebben we inmiddels ook goede ervaring.

    Met ons woongenot zit het verder wel goed. Vandaag schitterend weer, 30 graden gaan we wel halen, dus het BBQ vlees ligt al te ontdooien!

    BeantwoordenVerwijderen