woensdag 24 juni 2009

Groenten en fruit

Toen we terugkwamen van ons weekje Nederland konden we meteen aan de slag in de moestuin. De doperwten waren inmiddels rijp evenals een behoorlijke hoeveelheid kersen, en wat rode en zwarte bessen.
Jan heeft zich ontfermd over de doperwten. Eerst plukken en daarna doppen. Helaas waren het er niet genoeg om in te maken, we hebben ze een paar keer 'vers' gegeten en er liggen nog twee zakjes in de vriezer. Inmiddels zijn de plantjes al gerooid om plaats te maken voor sperziebonen.De kersenbomen die al jaren nauwelijks vrucht hadden gedragen en door Jan weer helemaal in 'model' waren gesnoeid hebben het dit jaar erg goed gedaan. Weliswaar zou de opbrengst gemakkelijk veel meer kunnen zijn, maar voor bomen die vorig jaar maar 5 kersen hebben voortgebracht zijn we al erg tevreden met de hoeveelheden die er nu vanaf komen. Inmiddels eten we al twee weken kersen bij het ontbijt en soms ook nog als dessert. De zwarte bessenstruik is nog erg klein, dus dit was de 'gehele' oogst. Ze smaakten evenwel prima in de yoghurt! Ook de eerste rode bessen zijn inmiddels al op, maar we hebben nog een struik die ietsje later rijpt. Vermoedelijk kunnen we de eerste bessen daarvan eind volgende week verorberen! Het eten van al dit fruit is natuurlijk erg gezond en het plukken ervan levert de nodige gymnastiek op. Door de takken van de kersenbomen iets naar beneden te buigen kunnen namelijk met veel rek- en strekwerk de vruchten verschalkt worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten