zaterdag 13 oktober 2007

Rookworsten en boerenkool


De ingrediënten voor Hollandse snert en hutspot zijn hier prima te krijgen, maar boerenkool kennen ze niet in Frankrijk. Althans niet om op te eten. Vorig jaar stonden er wel een paar grote sierplanten in het gemeenteplantsoen van Rochechouart. En heel af en toe zie je een enkel struikje op de markt in Piégut, waar veel Nederlanders (en Engelsen) hun inkopen doen. Maar vaak is het dan erg weinig, van slechte kwaliteit en betaal je de hoofdprijs. Qua klimaatsomstandigheden is er echter geen enkele reden waarom je boerenkool hier niet zelf zou kunnen kweken. Dus heeft Jan zijn uiterste best gedaan. En ze staan er goed bij zoals je op de linkerfoto kunt zien. Aardappels en spek kun je hier volop kopen, maar ja die echte Hollandse rookworst........, die kennen ze hier niet. Franse varianten genoeg, maar die zijn het toch net niet. Alleen de saucisse fumée Montbéliard komt wel in de buurt, maar die is niet echt goedkoop en bovendien opeens in de plaatselijke supermarkt niet meer te koop.

Maar gelukkig hebben we internet en heb je niet veel kennis van de Franse taal nodig om Hollandse rookworsten te bestellen...........Gisteren belde de bezorgdienst vanuit Limoges of ik wilde uitleggen hoe de chauffeur moest rijden, want hij had het adres op de kaart niet kunnen vinden, maar als het dan uitkwam zou het pakje zaterdagochtend worden bezorgd. Tsja dan heb je wel ineens je kennis van het Frans hard nodig. Gelukkig is dat laatste geen enkel probleem en lagen de rookworsten zaterdagochtend al op de tafel toen ik om kwart voor negen wakker werd..............
Dus mocht het kouder worden dan kunnen we smullen!

3 opmerkingen: