maandag 8 oktober 2007

Kastanjes



Herfst, kastanjetijd! Tijdens een van onze ochtendwandelingen vorige week zagen we dat de kastanjes van de bomen begonnen te vallen. De volgende dag gingen we dus met emmers en handschoenen het bos in om een flinke hoeveelheid te rapen. De rest van de dag waren we zoet met het pellen. 's Avonds hebben we kastanjepuree gegeten i.p.v. aardappels en de volgende dag hebben we een gedeelte van de kastanjes ingemaakt 'au naturel'. Van de kastanjes die kapot waren gegaan tijdens het pellen en koken heb ik nog kastanjejam gemaakt (jammie!) en bonbons. Inmiddels zijn we voor de tweede keer een voorraad gaan rapen die nu gezellig in de weckketel staan te pruttelen.



2 opmerkingen:

  1. Hallo Annemarie en Jan
    Gezellig een nieuw blog of is het weblog. over 2 weken gaan wij ook weer naar ldf. Bij ons natuurlijk ook veel kastanjes. Ik neem ze altijd mee voor mijn buitenlandse cursisten. Hoe maak je kastanjebonbons? Zijn er in jullie streek ook veel noten? Hoe is het met de beverratten. Ik zie af en toe jullie naam op frankrijkforum voorbijschieten. Groeten van Suzanne en Guus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Suzanne en Guus,

    Nou blog is een afkorting van weblog dus het mag allebei. Het recept voor kastanjebonbons vind je hier:
    http://www.hironatuurlijkwonen.nl/site/eetbare_kastanje.html
    (wel evt. spaties in de link verwijderen als die er zijn) en tip: zorg dat de puree echt heel erg stevig is. De mijne was nog ietsje te 'nat' en dan worden de bonbons wat slap. Maar ze smaken prima!
    Noten hebben we helaas niet gevonden. Hoewel er veel hazelnootstruiken in de omgeving staan, maar er hangt niks aan. Of misschien zijn anderen ons voorgeweest?! De beverratten laten zich momenteel niet zien, maar ze zullen er best nog wel zijn. Als ze maar van de boerenkool afblijven dit jaar...... De rookworsten zijn onderweg als het goed is dus moeten we nog wel boerenkool hebben!
    Ik hoop dat jullie lekker weer hebben in de herfstvakantie, veel plezier gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen