dinsdag 31 december 2013

Alweer een jaar voorbij.....


Vanmorgen ben ik bijtijds opgestaan. Niet eerst op het gemak ontbijten maar meteen onder de douche en daarna eerst het oliebollenbeslag maken. De ingrediƫnten stonden al klaar op het aanrecht! Toen het beslag stond te rijzen was er alle tijd om te ontbijten. Rond een uur of elf konden we aan de koffie met oliebollen.
Dit is de 12e keer dat we Oud en Nieuw hier vieren. Als we de verhalen horen uit Nederland over vuurwerk dan wanen we ons hier bijna op een andere planeet! Er valt hier werkelijk geen enkele knal te horen. Misschien dat we vannacht om 24.00 uur in de verte wat siervuurwerk de lucht in zien gaan. In de grotere plaatsen wordt dan meestal wel wat professioneel  vuurwerk de lucht in geschoten, maar voor particulieren is er hier nauwelijks aan te komen. Voorwaar een paradijs voor vuurwerkhaters!

Alweer een jaar voorbij, wat vliegt de tijd. Het lijkt wel alsof alles steeds sneller gaat.
Rest mij  nog iedereen een spetterend 2014 toe te wensen!


Een heel goed en vooral gezond 2014!

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad, waar blijft de tijd? Ook Carla is, conform de Hollandse traditie, aan het oliebollenbakken geslagen. Maar omdat het allemaal gisteren al moest gebeuren i.v.m. visite vandaag, zijn de helft van de bollen en de appelbeignets al op!!! Drie keer raden in welk donker gat ze verdwenen zijn? Ook voor jullie een gezond en voorspoedig 2014. En wie weet, misschien zien we die verfransde nederlanders nog eens in Benissa?.. Zou leuk zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De tijd gaat te snel voor ons. En inderdaad in Frankrijk waar wij woonden was het ook muisstil. Ik wilde nog even op de bank slapen maar dat was niet mogelijk, het is oorlog buiten! Volgens mij is vuurwerk voor particulieren verboden, alleen met feesten wordt het door professionele mensen af gestoken. Jullie natuurlijk ook een goede jaarwisseling met de lekkere bollen, waar je geen maagpijn van krijgt door de goede verse olie!

    BeantwoordenVerwijderen