zaterdag 5 januari 2013

Que les travaux commencent!


Het nieuwe jaar begon met de nodige problemen. Wasdroger kapot, Jan's computer kapot....... Omdat we altijd veel online opzoeken en bestellen en daarmee vaak veel geld besparen was het zaak om eerst maar te investeren in een nieuwe laptop. Woensdag, de eerste de beste dag dat de winkels open waren in dit nieuwe jaar, togen we dus naar Limoges om bij Boulanger het uitverkoren exemplaar te gaan kopen. Gelukkig hadden we een schermprint gemaakt want in de winkel bleek de prijs 20 euro duurder te zijn. Dat was echter geen enkel probleem, want we mochten de computer voor de door ons op internet gevonden prijs meenemen. Dat was snel verdiend! Daarna moest de computer natuurlijk worden ingericht dus was Jan een paar dagen bezig met het installeren van software, het kopiëren van bestanden e.d. Geen tijd voor de verbouwing van de keuken dus. Bovendien was het eerste stuk gereedschap dat hij nodig had een breekijzer en die was vorige week in het grote meer verdwenen toen hij probeerde twee takken van een omgevallen boom wat uit elkaar te buigen. Vandaag dus voor ons wekelijkse bezoekje aan de Aldi eerst maar even langs de Bricomarché! Gelukkig hadden ze ditmaal eens een keer wel wat we nodig hadden, dus kon vanmiddag een begin worden gemaakt met de sloop van de vloertegels en de oude plinten. Een ranzige stookolie lucht kwam ons tegemoet. Kennelijk heeft het olie fornuis van meneer D., de vorige bewoner, ooit flink staan lekken. Omdat de vloer niet afgevoegd was en afgekit was de olie onder de tegels gelopen. Gelukkig weten we dat de lucht wel zal verdwijnen. In de bijkeuken, aan de andere kant van de muur, zijn we namelijk hetzelfde probleem ook al tegengekomen........


2 opmerkingen:

  1. Zo te zien vervelen jullie je niet. Heb je geen problemen met het franse toetsenbord bij de nieuwe pc? Veel bouwplezier in het nieuwe jaar en natuurlijk ook veel gewoon van het goede leven genieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jan heeft er wel een beetje last van, maar hij wil straks een gewoon 'los' toetsenbord gebruiken dat hij nog heeft, probleem simpel opgelost dus. De installatie van Windows kon wel in het Engels dus dat was geen probleem. En inmiddels 'begrijpt' de notebook ook Nederlands.....Haha!

    BeantwoordenVerwijderen