dinsdag 10 januari 2012

Waar blijft de winter?



Het verschil met 2 jaar geleden kan niet groter zijn. Toen begon de winter in december en eindigde pas in maart. Het was toen behoorlijk koud en er viel met enige regelmaat sneeuw. Deze winter is er nog geen vlokje gevallen! Hoewel we af en toe een graadje nachtvorst hebben en het gras 's morgens soms wat wit is van de aangevroren dauw, daar blijft het vooralsnog wel bij. Vandaag is het na een mistig begin heerlijk zonnig geworden, dus heb ik maar eens een rondje door de tuin gemaakt. De graskarpers in het kleine meer lagen heerlijk te genieten van het zonnetje, maar wilden niet op de foto. De wilgenbomen beginnen alweer kleur te krijgen, de eerste groene scheuten van de narcissen zijn gesignaleerd en naast het huis staat een roosje dapper te bloeien.......Gaat de herfst ditmaal naadloos over in de lente of komt Koning Winter toch nog op bezoek binnenkort?

5 opmerkingen:

  1. Ik vrees met grote vrezen. Maar laten we er maar van genieten zo lang het kan. Lekker wandelen en je verbazen over wat er allemaal bloeit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij vrezen ook dat er nog ergens een koude periode in het verschiet ligt. Hopelijk niet als de fruitbomen net bloeien, want dan hebben we geen fruit!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier schijnt de winter komend weekend te beginnen, Annemarie. De wind gaat ook naar het Oosten dan en dat betekent kou. Groetjes, Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Joke je hebt gelijk, ´s nachts vriest het bij ons, (Champnier et Reilhac) Afgelopen nacht al min 5 graden. Ik vind het heerlijk met zo´n zonnetje er bij, je wordt er vrolijk van.
    Elk jaar hebben we in februari op de ligbedden gelegen uiteraard met kleding aan, dat zie ik
    er nu ook wel van komen.
    En Annemarie, je hebt vast nog héél veel fruit in jouw weckpotjes, het was een goed fruitjaar toch? De jam was lekker trouwens, ook wat gebruikt voor een saus bij eend.
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Afgelopen jaar was zeker een goed fruitjaar. Jan heeft de laatste appels kort voor nieuwjaar opgegeten. Vers fruit moeten we nu dus weer kopen.Maar ik heb nog wel lekkere zoet-zure pruimen, appelmoes, kweeperencompôte en héél veel jam!

    BeantwoordenVerwijderen