zaterdag 17 december 2011

De groeten van Joachim....


Gisteren kwam Joachim even langs gewaaid. Gelukkig waren we op zijn komst voorbereid want Météo France had een weeralarm uitgevaardigd. Luiken dicht en kaarsen bij de hand dus. Gelukkig viel het allemaal erg mee. Een paar kleine stroom storingen, niet langer als een minuut of zo. Daar bleef het wel bij.

Een boom in de achtertuin vond het bezoekje van Joachim een stuk minder aangenaam. Deze zomer stond hij er al niet al te florissant bij en deze storm was duidelijk nèt even iets teveel van het goede. Toen we 's morgens naar buiten keken lag hij al gestrekt en wel met zijn wortels omhoog. Gelukkig de goede kant uitgevallen in het, nog altijd droogstaande deel, van het kleine meer.
Vandaag was de storm geluwd. Het was weliswaar koud en winderig maar met een fleece-trui en bodywarmer toog bosbouwer Jan aan het werk. De dunne takken verdwijnen naar de brandstapel en de wat dikkere delen gaan het houthok in waar ze mogen drogen om volgend jaar in de kachel te verdwijnen! Jan had het er vandaag in ieder al behoorlijk warm van gekregen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten